Daire Başkanı
Daire Başkanı

Şükrü YILMAZ

Daire Başkanı

 

1979 yılında Afyonkarahisar Dinar ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Dinar’a bağlı Avşar köyünde orta öğrenimini Sandıklı İmam Hatip Lisesinde tamamlamıştır.  Üniversite lisans eğitiminde Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği bölümünde öğrenim görmüş olup, Spor Yönetimi Anabilim dalında Rekreasyonda Yönetim ve Organizasyon konulu tezi ile yüksek lisansını tamamlamıştır.

İş yaşamına 2004-2008 yıllarında Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği bölümünde Araştırma Görevlisi olarak başlamıştır.  2008-2011 yıllarında Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde Gençlik Merkezi Müdürü olarak görev yapmış aynı dönemde gençlik kampı müdürlüğü de yapmıştır.  2011 Aralık ayında Gençlik ve Spor Bakanlığına Gençlik ve Spor Uzmanı olarak atanmıştır. Şubat 2020 tarihinde atandığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Spor Eğitimi ve Araştırmaları Daire Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Çalışma hayatı boyunca çok sayıda ulusal, uluslar arası proje, bilimsel kongre, sempozyum, gençlik ve spor organizasyonlarında düzenleme ve yürütme kurullarında görev yapan Yılmaz,  gençlik ve spor kulübü başkanlığı ve spor kulübü yöneticiliği görevleri yürütmüştür. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu denetim kurulu üyeliği, Gençlik ve Spor Politikası Belgesi bölüm yazarlığı, 2. Gençlik Şurası yürütme kurulu üyeliği, 11. Kalkınma Planı Özel İhtisas Gençlik Komisyonu üyeliği yapmıştır.  Badminton antrenörlüğü ve hakemliği, tenis ulusal hakemliği bulunmaktadır. Spor yönetimi, rekreasyon, yönetim ve organizasyon, liderlik, gençlik sosyolojisi ile ilgili akademik çalışmaları bulunan Şükrü YILMAZ evli ve iki çocuk babasıdır.