Bakanlığımız bünyesinde 2022 yılı itibarıyla istihdam edilen 38 farklı branşta 1051  antrenörümüze yönelik Bakanlığımızın teşkilat yapısı, görev yetki ve sorumlulukları, sporda gönüllülük, antrenör meslek etiği, antrenörlükle ilgili güncel yaklaşımlar ve bakanlığımız projelerini içeren oryantasyon eğitimi verilmiştir.

22-23 ve 25-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında Ankara’da iki grup halinde gerçekleştirilen eğitimlerde antrenörlerimiz Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞU ve Bakanlığımız idarecileri ile bir araya gelme fırsatı bulmuştur.

Bu oryantasyon eğitiminin yanı sıra bakanlığımız bünyesinde bulunan tüm antrenörlere yönelik hazırlanan kapasite geliştirme eğitimlerinin birinci aşaması olan uzaktan eğitim sistemi içerisinde, spor bilimleri temel alanlarını oluşturan 5 alanda 18 farklı dersten 84 bölümden oluşan teorik eğitim içeriği antrenörlerimizin kullanımına sunulmuştur.

Bakanlığımız bünyesinde bulunan antrenörlere yönelik hazırlanan eğitimin 2.aşaması olan yüz yüze uygulama eğitimlerinde yer alan dersler ilgili federasyonlarla işbirliği içerisinde programlanmıştır.Branşa özgü güncel yaklaşımları kapsayan derslerden oluşan 58 farklı branşta yaklaşık 5500 antrenörümüzün katılımıyla;  tesis durumu, mevcut antrenör sayısı, branşa özgü koşullar göze önünde bulundurularak oluşturulan gruplar halinde eğitimler 15 Eylül 2022 tarihinden sonra başlatılacaktır.

Antrenörlere yönelik düzenlenecek olan yüz yüze uygulama eğitimlerinin 2022 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır.