Bakanlığımız bünyesinde istihdam edilen yaklaşık 5500 antrenöre yönelik Personel Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak uygulamalı branş eğitimleri planlanmaktadır.

 Ankara ilinde 05-07  Aralık 2022 1.grup (82 antrenör), 12-14 Aralık 2022 2.grup (81 antrenör) ,16-18 Aralık 2022 3.grup (81 antrenör) olmak üzere toplam 244 Badminton antrenörün katılımıyla yüz yüze eğitim yapılmıştır.

  Bu eğitimde Bakanlığımızın teşkilat yapısı, antrenörlerle ilgili mevzuatlar Spor Eğitimi ve Araştırmaları Daire Başkanı Şükrü Yılmaz tarafından sunulmuştur. Ayrıca akademisyenler tarafından Engellilerde Spor ve Egzersiz, Genel Hatlarıyla Çocuk Hakları ve Sporda Çocuk Koruma, Branşa Özgü Motor Gelişim ve Branşa Özgü Beceri Öğrenimi dersleri antrenörlerimize teorik ders olarak anlatılmıştır.

   Branşa özgü uygulama ders içeriklerinde ise ilgili federasyonlarca önerilen isimler doğrultusunda Spor Dalı Oyun Kuralları, Özel Antrenman Bilgisi ve Spor Dalı Teknik Taktik dersleri eğitimciler tarafından antrenörlere uygulamalı olarak aktarılmıştır.

  Planlanan eğitimlerde antrenörlerimizin gelişimlerine katkı sağlamak, branşa özgü güncel bilgiler verebilmek amaçlanmaktadır.